Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
hu
Kategóriák / Termékek

Blog

Segítség! Puffadok!

Segítség! Puffadok!

2024. 04. 12. 09:33:02

Néha mindenki felfúvódik, különösen egy nagy étkezés, egy stresszes nap vagy néhány ital után. Néha nem tudjuk az okokat.

Mindannyiunknak időnként emésztési zavarai vannak. Ennek ellenére, ha az a típusú ember vagy , aki krónikusan puffad, ez annak a jele lehet, hogy valami többről van szó. 

Masszázzsal az egészséges bélrendszerért?

Masszázzsal az egészséges bélrendszerért?

2024. 04. 04. 14:28:33

A masszázsterápia a relaxáció és a stresszoldás egyik népszerű formája, amelyet évezredek óta alkalmaznak. Tudtad, hogy a masszázs mélyreható hatással lehet a bélrendszeredre is? Fedezzük fel a mögötte meghúzódó tudományt, és azt, hogy miként segítheti az általános egészségedet és jólétedet.

Az autoimmunitás és a bél egészségének kapcsolata

Az autoimmunitás és a bél egészségének kapcsolata

2023. 12. 01. 07:57:48
Az életmód és más környezeti tényezők javíthatják vagy éppen veszélyeztethetik a bélrendszer egészségét, elősegítve az autoimmun betegségek megelőzését vagy éppen növelését. Ebben a cikkben megvizsgáljuk az autoimmunitást, a bélrendszer egészsége közötti kapcsolatot, és azt, hogy mit tehetsz a gyulladás csökkentése és az egészséges, változatos bélflóra előmozdítása érdekében.
Kapcsolat a bélrendszer és a szív egészsége között

Kapcsolat a bélrendszer és a szív egészsége között

2023. 12. 08. 09:31:59
Kezdjünk egy puszta ténnyel, mégpedig, hogy a szív- és érrendszeri betegségek világszerte vezető halálok. Számos tényező növelheti a szívbetegség kialakulásának kockázatát, beleértve a túlsúlyt vagy elhízást, a fizikai aktivitás hiányát és a dohányzást. Van még egy fontos tényező, amivel nem biztos, hogy tisztában vagy: a bélrendszer egészsége. Az emésztőrendszerben élő baktériumok széleskörű hatást gyakorolhatnak a szervezetre, és nemcsak az anyagcserét, az immunválaszokat és a hangulatot befolyásolhatják, de hatással lehetnek a szív- és érrendszer egészségére is.
Van összefüggés a migrén és a bélrendszeri problémák között?

Van összefüggés a migrén és a bélrendszeri problémák között?

2023. 12. 15. 07:28:52
Bárki, aki átélt már migrént, vagy aki látta szeretteit szenvedni, tudja mennyire legyengítő tud lenni. Ezeknek az egyéneknek az élet egy állandó küzdelem, hogy távol tartsák a fájdalmat, a hányingert és néha a migrén okozta vizuális torzulást. A fejfájásban szenvedőknek kevés választási lehetőségük van a tüneteik kezelésére, most azonban egy új lehetőség ütötte fel a fejét a terápia terén: ez pedig a bélflóra támogatása.
Nem megy a fogyókúra? A rossz bélrendszer lehet az oka

Nem megy a fogyókúra? A rossz bélrendszer lehet az oka

2023. 12. 15. 07:35:47
Van összefüggés a bélrendszer egészsége és a fogyás között? Bár régóta tudjuk, hogy a fogyás kulcsa a folyamatos kalóriahiány, a legújabb kutatások azt mutatják, hogy a bél egészsége és a fogyás között szoros összefüggés van. Felmerül a kérdés, hogy emésztőrendszerünk egészségének javítása segíthet megszabadulni a nem kívánt kilóktól? Egyre több bizonyíték támasztja alá, hogy a túlsúlyos emberek bélflórák összetétele általában más, mint a vékonyaké, ugyanis az elhízott emberek bélflórája kevésbé változatos, és kevesebb hasznos baktériumtörzset tartalmazhat.
Így edd magad jókedvűre az év legsötétebb időszakában

Így edd magad jókedvűre az év legsötétebb időszakában

2024. 01. 05. 08:01:16
A január talán a legkevésbé kedvelt hónap. Nem is csoda, hiszen a folyamatos szürkeség, a napfény hiánya és a repkedő mínuszok hatására nehéz megőrizni jókedvünket, életerőnket. Sajnos az idő múlását nem tudjuk felgyorsítani, de tehetünk azért, hogy elkerüljön minket a szorongás és depresszió! Például étkezésünk nagyban befolyásolja hangulatunkat. De hogyan lehetséges ez? Legújabb blogbejegyzésünkben eláruljuk!
Egészséges bélflóra, erős csontok

Egészséges bélflóra, erős csontok

2024. 01. 12. 07:22:30
A bélflórával foglalkozó témák igen felkapottak lettek az elmúlt időszakban, aminek igen komoly oka van, mivel többféle módon is hatással van az egészségünkre – beleértve a csontok egészségét is. Számos kutatás utal arra, hogy a mikrobiom állapota befolyásolja a csontsűrűséget, valamint a kalcium és más, az egészséges csontokhoz szükséges ásványi anyagok felszívódását.
Egészséges bélflórával a menopauza tünetei ellen

Egészséges bélflórával a menopauza tünetei ellen

2024. 01. 19. 10:29:00
Az elmúlt évtizedben megszaporodtak a bélflóra immunrendszerünkre, anyagcserénkre és idegrendszerünkre gyarolt hatását alámatsztó kutatások. Ezek azok az ismeretek, amelyeket cikkünkben a menopauza vonatkozásban is bemutatunk. Olvass tovább akár érint, akár csak a jövőre nézve szeretnél többet tudni a témában.
Étel utáni sóvárgás, és ami mögötte van

Étel utáni sóvárgás, és ami mögötte van

2024. 01. 25. 13:23:01
Kielégíthetetlen sóvárgás… mindannyiunknak volt már ilyen. Cukor, csokoládé, kenyér… Miért sújtanak le a semmiből ezek az érzések? Miért olyan nehéz leküzdeni a vágyat? Hosszú időn keresztül elhitették velünk, hogy ételválasztásunkat tudatosan hozzuk meg. Mi van, ha mindez nem igaz? Mi van akkor, ha az egészséges bélflóra lehet a kulcsa annak, hogy tudatosan válasszunk ételt? A tudomány kezdi feltárni azokat a bizonyítékokat, amelyek azt mutatják, hogy a bélben lakozó mikróbák döntő szerepet játszanak agyunk befolyásolásában, valamint abban, hogy mit és mikor kíván az ételeinkkel kapcsolatban.